We wtorek 13.10.14 zapraszamy do Foremki na poczęstunek wspaniałymi, bezglutenowymi ciastkami

Jeśli posmakowały Wam nasze ciasteczka, możecie je łatwo przygotować w domu. 

 

Udostępniamy Wam przepis dzięi uprzejmości wspaniałemu potralowi ze zdrową żywnością www.ziolekatelier.pl
 

Przepyszne, kruche, delikatne a do tego zdrowe, pożywne i proste w przygotowaniu:)

 

Składniki:

1 i 1/2 szklanki zmielonych orzechów – ok 200 gram

1/2 szklanki płatków owsianych – bezglutenowych- lub płatków gryczanych

2-3 łyżki słonecznika,

2-3 łyżki masła orzechowego bez soli i cukru,

2-3 łyżki miodu naturalnego,

100 gram masła,

1 żółtko od szczęśliwej kurki

Przygotowanie:

Najpierw wymieszać w misce wszystkie suche składniki, dodać mokre i zagnieść wszystko na miękką, plastyczną masę. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać w dłoniach, układać na papierze do pieczenia. Piec w temperaturze  180-190 stopni bez termoobiegu z grzaniem od dołu, na środkowej półce piekarnika ok 10-12 minut.

 

Smacznego!

ps. ciasteczka można dowolnie modyfikować dodając do nich posiekane różne orzechy, migdały, płatki migdałowe, wiórki kokosowe i gorzką czekoladę


Data dodania: 2014-10-11 12:17:24

© 2014 Foremka powered by 01studio.eu